Gesztenyebefőtt 2. recept

Recept elkészítése:

Gesztenyebefőtt 2. recept

Hozzávalók:
2 kg héjas gesztenye,
80 dkg kristálycukor,
2 dl rum,
literes üvegenként késhegynyi nátrium-benzoikum.

Munkaigényes. Ínyencség.

Elkészítés:

      A gesztenyét megmossuk, majd nagyon éles kés segítségével bevagdossuk a héját. Tiszta vízbe tesszük, és majdnem puhára főzzük. Leszűrve meghámozzuk, ezután lábosba tesszük. Annyi vízzel öntjük fel, amennyi éppen csak ellepi. Beleszórjuk a cukrot, és nagyon puhára főzzük. Leszűrjük, és kicsi üvegekbe osztjuk. Ráöntjük a levét és a rumot, végül rászórjuk a tartósítót. Azonnal lekötjük. Lehetőleg hűvös helyen tároljuk.

Megjegyzés: A felbontott üveg a hűtőszekrényben áll el hosszabb ideig. Nagyon finom csemege, és nagyon dekoratív díszítő. Ha a befőtt levét összeturmixoljuk a gesztenyével, finom pürét kapunk, amely tejszínhabbal lazán összekeverve tortakrémek alapja lehet. Apróra vagdalva gyümölcssalátába, különféle pudingokba is keverhetjük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: