Csipkebogyótea recept

Recept elkészítése:

Csipkebogyótea recept

Elkészítés:

      Erdők mentén, utak szélén kiránduláskor szedhetünk teának való csipkebogyót.

A jól megpirosodott ép bogyókat megtisztítjuk - a két végét lecsípjük -, és tálcán szétterítve vagy a tepsiben, langyos sütőben, nyitott ajtó mellett megszárítjuk. Ha csontkeményre száradt, tüll- vagy vászonzacskóba tesszük, és szellős helyre felakasztjuk. Használatkor a bogyókat meleg vízben megmossuk és leszűrjük. Kissé megtörjük, majd 2 evőkanálnyi zúzott bogyót 6 dl vízzel felöntünk, és lassan melegítjük, de nem forraljuk -, majd félretesszük. 10-12 órai állás után leszűrjük és cukorral, vagy mézzel ízesítve fogyasztjuk, de a nélkül is kellemes, savanykás ízű, vitamindús tea.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: