Recept elkészítése:
Csipkebogyószörp 2. recept
Elkészítés:
A frissen szedett bogyókat megmossuk, összezúzzuk. Egy l gyümölcsre 2 l vizet öntve, lassú tűznél felmelegítjük, utána 2 napig állni hagyjuk. Közben többször megkeverjük. Két nap után szitára vagy szűrőre tett tiszta vászonruhán átszűrjük, és minden l léhez 80 dkg cukrot és egy késhegynyi borkősavat számítunk. A cukrot nagyon kevés vízzel sűrű sziruppá főzzük, habját leszedjük, feloldjuk benne a borkősavat, és a gyümölcsléhez keverjük. Kiforrázott, tiszta üvegekbe töltjük és lekötjük. Fogyasztáskor tetszés szerint hígítjuk. (A szűrőben maradt bogyókból áttörve, cukrozva lekvárt főzhetünk.)
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges