Recept elkészítése:
Csipkebogyólikőr 1. recept
Elkészítés:
Egy üvegedénybe 1 liter tiszta szeszt öntünk, 60 dkg csipkebogyót megtisztítunk, szúrós, magvas közepét eltávolítjuk, és húsát egy apró lyukú húsdarálón három-négyszer átdaráljuk, majd hozzátesszük a szeszhez, s langyos helyen 2 hétig állni hagyjuk, naponta felrázzuk. Két hét múlva leszűrjük, és a szeszhez hozzáadunk 25 dkg cukorból, és 2 dl vízből főzött és lehűtött szirupot, és ugyancsak gyakran rázogatva 2 hétig állni hagyjuk. Ekkor szűrőpapíron vagy dupla sűrű vászondarabon átszűrjük, palackokba öntjük, és ledugaszoljuk.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges