Csipkebogyóbor 2. recept

Recept elkészítése:

Csipkebogyóbor 2. recept

Hozzávalók:
2 kg csipkebogyó,
2 kg cukor,
5 l víz.

Elkészítés:

      A csipkebogyót akkor szedjük le, ha dér már megcsípte. Szárától és csumájától tisztítsuk meg. Rakjuk uborkás üvegbe. A vizet felforraljuk és feloldjuk benne a cukrot, majd ha langyosra hűlt, a csipkebogyóra öntjük, az üveget tüllel lefedjük. Szobahőmérsékleten tartva az erjedés-forrás kb. 3-4 hét alatt lezajlik. Ekkor leszűrjük, üvegekbe rakjuk és ledugaszolva a végleges helyére (kamra, pince) állítjuk. Azonnal fogyasztható, de minél tovább áll, annál jobb lesz az íze.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: