Bodzaviráglé recept

Recept elkészítése:

Bodzaviráglé recept

Elkészítés:

      Szedjünk le 5–6 fej tenyérnyi méretû fehér bodzavirágot. Ügyeljünk arra, hogy akkor gyûjtsük, amikor a legtöbb sárga virágpor van rajta, mert ez adja az ivólé sajátos muskotályos ízét és illatát. A virágfürtöket tördeljük le a közös szárról, majd egy tésztaszûrõben hideg vízzel alaposan mossuk át. A megtisztított virágot tegyük egy 3 literes üvegbe, és öntsünk rá 2,5 liter elõzõleg felforralt, és langyosra hûlt vizet. Keverjünk bele 20 dg mézet és 1 dl citromlevet, majd lefedve állítsuk az üveget hûvös helyre. 2–3 napig áztassuk úgy, hogy naponta legalább egyszer keverjük át. Végül szûrjük le, és töltsük palackokba.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: