Recept elkészítése:
Baracksajt recept
Hozzávalók:
2 kg érett sárga- vagy őszibarack tisztítva,
1.2 kg cukor,
néhány szem dió vagy mandula durvára törve,
liszt.
Elkészítés:
A barackot megtisztítom, kettéválasztom, kimagozom, és hibátlan zománcú edénybe rakom. Az edényt vízgőzbe állítom, és a gyümölcsöt puhára főzöm, majd szitán áttöröm. Minden kiló gyümölcshöz 60 deka cukrot keverek, néhány szem darabos diót vagy mandulát is adok, és vízgőzben tovább főzöm, amíg a kanáltól elválik Kilisztezett, lapos edénybe öntöm, s ha megdermed, kiborítom. Szellős, száraz helyen szikkasztom néhány napig, majd papírdobozba rakom, és fogyasztásig hűvös, száraz helyen tartom.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges