Ázsiai módra eltett tök recept

Recept elkészítése:

Ázsiai módra eltett tök recept

Hozzávalók 2 literhez:
1,5 kg apróbb úritök,
2 evőkanál só,
4 evőkanál cukor,
4 szál citromfű,
75 g friss gyömbér,
1 db citrom,
5 db piros chili paprika,
7,5 dl szűrt gyümölcslé,
5 dl ecet,
2 db kicsi fahéjrúd,
2 teáskanál kardamom,
5 db csillagánizs,
1 teáskanál őrölt paprika.

Elkészítés:

      A tököt felezzük, magozzuk és hámozzuk. A gyümölcshúst 5 cm-es darabokra vágjuk, a darabokat sózzuk, cukrozzuk, majd 2 órát hagyjuk állni. A citromfüvet 7 cm-es hosszú darabokra vágjuk, és hosszában felezzük. A gyömbért hámozzuk, és vékony szálakra vágjuk. A citromot szeleteljük. A chilit kicsit pároljuk. A szűrt gyümölcslében és az ecetben a citromhéjat, a chilit, a fahéjat, a kardamomot, a csillagánizst és az őrölt paprikát főni hagyjuk. A tököt a főzethez adjuk, és 5 percig főzzük benne, majd egy tiszta üvegbe átöntjük. 80 °C-os forró vízben dunsztoljuk. Körülbelül 20 perc múlva légmentesen zárjuk le az üveget.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: