Aszalt gyümölcs recept

Recept elkészítése:

Aszalt gyümölcs recept

Elkészítés:

      A cseresznyét, meggyet kimagozás nélkül, csak szárától megtisztítva tegyük tálcára tett papírra, erős napon, hogy minél előbb száradjon, a darazsaktól, legyektől védve aszaljuk. Éjszakára a tálcát vigyük száraz helyre, mert a hajnali harmat, esetleg eső tönkreteheti. Ha nincs nap, akkor a gyümölcsöt terítsük szét tepsin, és langyos sütőben szárítsuk meg. Sárgabarackot hámozatlanul, de kimagozva, szilvát kimagozva vagy magozatlanul aszalhatjuk.
A magozott sárgabarackot és szilvát vágott felével felfelé tegyük tálcára vagy deszkára, hogy a melegtől mielőbb bőrréteg képződjön rajta.
Almát, körtét hámozás nélkül, de magházát kivágva, vékonyan szeletelve aszaljunk. A gyümölcsszeleteket erős fehér cérnára is felfűzhetjük, és ezeket a füzéreket akasztjuk a napra, de ezeket is takarjuk le tüllel a legyek, a por stb. ellen. (A gyümölcsszeletek egyforma vastagok legyenek, mert csak így aszalódnak egyenletesen.)

vissza a főoldalra

Receptek kategória: