Ananászbefőtt tökből recept

Ananászbefőtt tökből recept

Hozzávalók:
3 kg kockára vágott tök,
40 g citromsav,
400 g cukor,
7 dl ananászízű szörp,
4.5 l víz.

Elkészítés:

      2 1 vízben és a citromsavban 1 napig állni hagyjuk a tökkockákat, majd leszűrjük (a lé nem hasznosítható). 2 l vízből és 250 g cukorból szirupot főzünk, ebben felforraljuk a tököt, de úgy, hogy ropogós maradjon. Leszűrjük, a levet kiöntjük. 0.5 l vízből és a maradék cukorból ismét szirupot főzünk, beleöntjük a szörpöt, egyszer megforraljuk benne a tököt, majd üvegekbe töltjük. Ha kihűlt, azonnal fogyasztható ez a különleges finomság. Ha a levéhez tartósítószert is adunk, dunsztolás után hónapokig eláll.

vissza a főoldalra