Áfonyalikőr 1. recept

Áfonyalikőr 1. recept

Elkészítés:

      A likőr főzéséhez az áfonyát szemenként válogassuk ki, mert csak az érett, egészséges szemek alkalmasak erre a célra. A kiválogatott szemeket egy bővebb szájú üvegbe rakjuk, s leöntjük tiszta szesszel. 1 kg áfonyához 1 liter szeszt öntünk, majd az üvegeket bedugaszoljuk, és langyos helyen - lehet napra is kivinni - tartjuk kb. 1 hétig, míg a bogyók elveszítik eredeti színüket, és zamatuk feloldódik a szeszben. Utána a szeszt leöntjük róla, és minden literhez fél kg cukorból és 3 dl vízből szirupot főzünk. Amikor a szirup kihűlt, összekeverjük a szesszel, és megint állni hagyjuk kb. egy hétig, de minél tovább áll, annál finomabb zamatú.

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk