files/images/bab/bab.jpg
Hozzávalók
450 g konzerv vörös-bab (apró szemű),
450 g konzervbab (közepes szemű),
225 g éjszakára beáztatott, majd megfőzött fehérbab,
450 g zöldhüvelyű zöldbab,
450 g sárgahüvelyű zöldbab,
1/2 pohár tejföl,
1/4 pohár petrezselyem,
1/2 pohár olaj,
1/3 pohár citromlé,
1 kiskanál só,
1 csipet bors.
Recept elkészítése:
Leöntjük a folyadékot a konzervbabokról, és leöblítjük. Leöntjük a vizet a főtt fehérbabról. 5 percig blansírozzuk (magas hőfokon főzzük) a zöld- és sárgahüvelyű zöldbabot. De szerintem mindenki főzze olyan puhára a babokat, ahogyan szereti. A tejfölt elkeverjük a petrezselyemmel, az olajjal, a citromlével, a sóval és a borssal. Összeforgatjuk a babokat az öntettel, és 3 órára hűtőbe tesszük.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges