Babos receptek

Zöldséges sertésragu recept

files/images/bab/bab.jpg

1 fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
20 dkg gomba,
50 dkg sertéslapocka,
2 db paradicsom,
1 csokor petrezselyem,
3 evőkanál olaj,
1 teáskanál ételízesítő,
20 dkg mélyhűtött kukorica,
20 dkg mélyhűtött zöldbab,
15 dkg rizs.

Előkészítés: A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, és negyedekre vágjuk. A húst megmossuk, leszárítjuk, és csíkokra vágjuk.

Zöldségtál recept

files/images/bab/bab.jpg

1 ek olaj,
1 felkockázott kicsi hagyma,
kicsi chili,
gyömbér,
koriander,
kömény,
curry, vagy kurkuma,
2 gerezd préselt fokhagyma.

A jénaid, és a mikró méretétől függő mennyiségben, felkockázva:
2 szem krumpli,
1 padlizsán,
30 dkg paradicsom (kicsepegő leve nélkül),
1 kicsi karfiol rózsáira szedve,
20 dkg zöld színű (vagy sárga) zöldbab egészben hagyva,
kb. 1 dl hús- vagy zöldségleves (ha van, ha nincs, a víz is megteszi),
pörkölt vagy sűlthús maradék (vagy csíkokra szelt sonka,),
4 ek. joghurt,
2 ek. kókuszreszelék,
só.

A hagymákat, chilit, gyömbért tegyük az olajba és 600 W-on főzzük 2 percig. Minden fűszert (sót nem) tegyünk hozzá, 600 W-on 1 percig.

Zöldbabos béles recept

files/images/bab/bab.jpg

A tésztához:
30 dkg liszt,
10 dkg zsír,
1 tojás,
kevés tej, só.

A töltelékhez:
1 üveg zöldbab konzerv,
diónyi vaj,
8 dkg zsemlemorzsa,
2 pár virsli,
10 dkg reszelt sajt.

Elkészítjük a tölteléket: a vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, hozzáadjuk a leszűrt babot, együtt pároljuk, majd rátesszük a felkarikázott virslit, átkeverjük, kihűtjük.

Zöldbabtokány recept

files/images/bab/bab.jpg

60 dkg mirelit zöldbab,
10 dkg füstölt kolbász,
1 fej vöröshagyma,
6 dkg zsír,
pirospaprika, só.

Az apróra vágott hagymát a zsírban üvegesre pirítjuk és beletesszük a zöldbabot. Megszórjuk a paprikával, sózzuk, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje.

Zöldbab paprikás recept

files/images/bab/bab.jpg

Kb. 1 kg zöldbab,
30 dkg húsos szalonna,
3 db zöldpaprika,
vöröshagyma,
só, bors,
ételízesítő,
2 dl tejföl,
2-3 evőkanál liszt,
olaj,
1/2 kg Szarvacska tészta,s
személyenként 1 pár virsli.

Kevés olajon kb. 30 dkg húsos szalonnát és 3 db kockára vágott zöldpaprikát üvegesre párolunk. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát.

Zöldbablepény recept

files/images/bab/bab.jpg

75 dkg zöldbab,
25 dkg krinolin,
5 tojás,
2 evőkanál étolaj,
2 evőkanál tejföl,
só, őrölt bors,
reszelt szerecsendió.

A tisztított, felaprított zöldbabot sós vízben megfőzzük. Egy nagyobb serpenyőben olajat forrósítunk, a felkarikázott krinolint kicsit átpirítjuk, hozzáadjuk a babot, ízlés szerint fűszerezzük.