Babos receptek

Zöldséges sertésragu recept

Zöldséges sertésragu recept
Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
20 dkg gomba,
50 dkg sertéslapocka,
2 db paradicsom,
1 csokor petrezselyem,
3 evőkanál olaj,
1 teáskanál ételízesítő,
20 dkg mélyhűtött kukorica,
20 dkg mélyhűtött zöldbab,
15 dkg rizs.

Zöldségtál recept

Zöldségtál recept
Hozzávalók:

1 ek olaj,
1 felkockázott kicsi hagyma,
kicsi chili,
gyömbér,
koriander,
kömény,
curry, vagy kurkuma,
2 gerezd préselt fokhagyma.

A jénaid, és a mikró méretétől függő mennyiségben, felkockázva:
2 szem krumpli,
1 padlizsán,
30 dkg paradicsom (kicsepegő leve nélkül),
1 kicsi karfiol rózsáira szedve,
20 dkg zöld színű (vagy sárga) zöldbab egészben hagyva,
kb. 1 dl hús- vagy zöldségleves (ha van, ha nincs, a víz is megteszi),
pörkölt vagy sűlthús maradék (vagy csíkokra szelt sonka,),
4 ek. joghurt,
2 ek. kókuszreszelék,
só.

Zöldbab tokány III. recept

Zöldbab tokány III. recept
Hozzávalók:

60 dkg sertéscomb,
2 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
pirospaprika, só,
40 dkg zöldbab.

Zöldbabtokány II. recept

Zöldbabtokány II. recept
Hozzávalók:

60 dkg zöldbab,
só, kanál pirospaprika,
10 dkg kolbász,
1 dl tejföl,
1 dl olaj,
1 fej vöröshagyma.

Zöldbabos béles recept

Zöldbabos béles recept
Hozzávalók:

A tésztához:
30 dkg liszt,
10 dkg zsír,
1 tojás,
kevés tej, só.

A töltelékhez:
1 üveg zöldbab konzerv,
diónyi vaj,
8 dkg zsemlemorzsa,
2 pár virsli,
10 dkg reszelt sajt.