Sajtos-juhtúrós-kapros zöldbab recept

files/images/bab/bab.jpg
Hozzávalók

1 kg zöldbab,
100 g trappista sajt,
150 g juhtúró,
2 dl tejföl,
40 g vaj,
1 csokor kapor,
1 gerezd fokhagyma,
só, zsemlemorzsa,
1 tojássárgája.

Recept elkészítése:

A zöldbabot enyhén sós vízben a fokhagymával puhára főzzük, jól lecsepegtetjük, a fokhagymát kidobjuk. Még melegen hozzáadjuk a durvára reszelt sajtot, az elmorzsolt juhtúrót, a finomra vágott kaprot, és lazán összekeverjük - inkább csak rázogatjuk - ha a bab összetörik, nem gusztusos. Kivajazott, zsemlemorzsával meghintett tűzálló tálba szedjük - simítjuk, leöntjük a tojássárgájával elkevert, kissé megsózott tejföllel, a tetejére morzsoljuk a vajat, és előmelegített, forró sütőben csak addig sütjük, amíg a teteje szép aranypiros színt nem kap. Azonnal tálaljuk, csak melegen jó.

Receptek kategória: