Rokfortos babtorta recept

files/images/bab/bab.jpg
Hozzávalók

Az alaphoz:
30 dkg tarkabab,
2 tojás,
10 dkg reszelt parmezánsajt,
1 evőkanál bor,
1 mokkáskanál só és törött bors.

A töltelékhez:
10 dkg vaj,
20 dkg reszelt márványsajt,
2 evőkanál sűrű tejföl,
1 gerezd fokhagyma,
1 csokor snidling,
csipetnyi só,
vaj és liszt a formához.

Recept elkészítése:

A babot előző este beáztatjuk. A felázott babot lehéjazzuk, és kuktafazékban, másfél dl vízben, a betéten puhára főzzük. Ezután leszűrjük, és hűlni hagyjuk. A tojássárgát, a sót, a bort simára keverjük, hozzáadjuk a reszelt parmezánsajtot, a villával simára tört babot, majd belekeverjük a tojások fehérjéből vert kemény habot. Egy kisebb tortaformát vajjal vastagon kikenünk, liszttel meghintjük, és beleöntjük a babos masszát. Egyenletesen szétkenjük, és előmelegített forró sütőben 25 percig sütjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A reszelt márványsajtot simára keverjük a tejföllel, hozzáadjuk a megtisztított, szétzúzott fokhagymát és a finomra vagdalt snidlinget, majd jól összedolgozzuk. A megsült, kihűlt tortát két lapba vágjuk, vastagon megkenjük a rokfortos krémmel, tetejét is bekenjük, és alufóliába csomagolva alaposan kifagyasztjuk. Cikkekre vágva kínáljuk.

Elkészítés ideje: 80perc

Receptek kategória: