Rakott bab III. recept

Rakott bab III. recept
Hozzávalók:

60 dkg darált marhahús,
30 dkg tarkabab,
1 fej vöröshagyma,
3-4 evőkanál olaj,
2 csipős hegyes zöldpaprika,
2 paradicsom,
10-15 dkg füstölt szalonna,
só, bors,
1 evőkanál paradicsom püré,
1 evőkanál citromlé.

Elkészítés:

Az este beáztatott babot, leszűrjük, és sós vízben megfőzzük. Az olaj felével a darált húst és a finomra vágott hagymát állandóan kevergetve 10 percig pirítjuk. Egy másik serpenyőben, az olaj másik felével a felszeletelt paprikát, a paradicsom pürét addig pároljuk mig a paprika, megfonnyad, borsozzuk, kevés vízzel felöntjük. A tepsi alját vékonyan olajjal kikenjük, beleteszünk egy réteg húst, rá a babot, leöntjük a zöldpaprikás mártás felével majd újra hús, bab, mártás a sorrend. Meglocsoljuk citromlével, elrendezzük rajta a bevagdalt szalonnát alufóliával, vagy fedővel letakarjuk, és 20-25 percig középmeleg sütőben sütjük. A sütés befejezése előtt néhány perccel levesszük a fóliát.

The Mountain - 3D pólók