Paradicsomos fejtett bab recept

files/images/bab/bab.jpg
Hozzávalók

40 dkg friss, idei fejtett bab (kifejtve),
30 dkg friss paradicsom,
1 szelet (5-6 dkg) húsos kolozsvári szalonna,
2 dkg vaj,
1 fej hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1 kis csomó petrezselyem,
1-2 szál zellerzöld,
1-2 rozmaringlevél,
só, őrölt bors,
majoránna.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

A babot a szalonnaszelettel együtt annyi enyhén sós vízben főzzük meg, hogy amikorra kész, a leve teljesen elfőjön. A szalonnát kivesszük, felkockázzuk, és egy serpenyő aljára elterítjük. Ráöntjük a babot, ezt is elterítjük, ráhintjük a finomra vágott petrezselyem- és zellerzöld felét, rámorzsolunk egy levélke rozmaringot és lefedve, gyenge tűzön megpirítjuk. A felhevített vajban megfonnyasztjuk a felaprított hagymát, hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymát, beletesszük a felkockázott paradicsomot (amelyet előbb forró vízbe mártottunk és lehúztuk a héját), a zöldfűszerek másik felét és erős tűzön, fakanállal sűrűn forgatva, lepirítjuk. Hozzákeverjük a fejtett babhoz, és együtt átforrósítjuk. Száraz sültekhez kiváló köret, de vacsoraként egymagában is megállja a helyét.

Receptek kategória: