files/images/bab/bab.jpg
Hozzávalók
2 csésze száraz bab,
1 csésze csicseriborsó (mindkettőt 8 órán át, áztatjuk főzés előtt),
2 ek. disznózsír,
1 felaprított hagyma,
fél zöldpaprika,
20 dkg spanyol chorizo (pirospaprikás száraz kolbász),
1 csipet szurokfű,
só.
Recept elkészítése:
Külön-külön fazékban főzzük meg félig a babot, borsót. Tegyük a zsírt, hagymát, fokhagymát, zöldpaprikát, kolbászt serpenyőbe, pirítsuk, míg a hagyma üveges lesz. Öntsük össze a borsóval, babbal, tegyük hozzá a sót, szurokfüvet. Lassú tűzön, lefedve főzzük meg, annyi víz maradjon rajta, amennyi éppen hogy befedi. Forrón, rizzsel tálaljuk.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges