Heringes babsaláta II. recept

Heringes babsaláta II. recept
Hozzávalók:

30-35 dkg pácolt hagymás hering,
20 dkg tarkabab,
1,5 dl majonéz,
2,5 dl tejföl,
2 evőkanál ecetes-halas hagyma,
1 teáskanál finomra vágott tárkonylevél (ha nincs friss, a szárított is megfelelő),
só és törött fekete bors, ízlés szerint,
2 gerezd fokhagyma.

Elkészítés:

Az előző este megmosott, átválogatott babot beáztatom, majd másnap a vizet cserélve alatta, a kuktafazékban kevés sóval puhára főzöm, és leszűrve hagyom kihűlni. Közben a pácolt halat gerinccsontjától megtisztítom, és a pácolt hagymával együtt metéltre vágom. A majonézt simára keverem a tejföllel, a finomra vágott és összezúzott fokhagymával, a sóval, a borssal és a tárkonnyal, majd a salátástálba tett halas babra öntöm. Jól átkeverem, és szorosan lefedve a hűtőszekrénybe rakom fél napra.

The Mountain - 3D pólók