Citromos babpüréleves recept

Citromos babpüréleves recept
Hozzávalók:

25 dkg fehér bab,
1 db citrom,
2 dl tejföl,
1 közepes fej vöröshagyma,
2 húsleveskocka,
2 evőkanál olaj,
1 evőkanál liszt,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 babérlevél,
őrölt fehér bors, ízlés szerint,
csipetnyi só,
csipetnyi cukor.

Elkészítés:

Az előző este beáztatott babot friss vízben megfőzöm. (Legjobb a kuktafazékban főzni, mert negyedannyi idő alatt elkészül!) Leszűröm, levét kiöntöm, a babot pedig áttöröm. A felhevített olajon megfonnyasztom a megtisztított és nagyon apróra vágott vöröshagymát, majd a babpürét hozzáadva együtt pirítom néhány percig. 1 liter vízzel felöntöm, beleteszem a húsleveskockát, az őrölt fehér borsot, a babérlevelet és egy teáskanálnyi reszelt citromhéjat. (Ügyelek arra, hogy a citrom fehér bundájából egy darabka se kerüljön bele a levesbe, mert keserűvé válik az étel!) 10 percig forralom, majd a liszttel simára kevert tejföllel behabarom. Jól kiforralom, ezután ízesítem citromlével, csipetnyi sóval, csipetnyi cukorral, végül a forrásban levő leves tetejére szórom a megmosott, nagyon finomra metélt petrezselyemzöldet. Lefedem, azonnal eloltom alatta a tüzet és 5 percnyi várakozás után tálalom pirított zsemle- vagy fehérkenyér-kockákkal.

Elkészítés ideje: 60perc

The Mountain - 3D pólók