Chili con Carne 3. recept

Chili con Carne 3. recept
Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg sovány marhahús,
1 hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál olívaolaj,
1 teáskanál köménymag,
fél teáskanál édeskömény,
2 kanál paradicsompüré,
20 dkg paradicsom,
1.5 dl víz,
1 húsleveskocka,
őrölt bors, só,
csilipor,
1-2 szegfűszeg,
1 darabka fahéj,
3 dkg főzőcsokoládé,
50 dkg főtt bab.

Elkészítés:

Tulajdonképpen fűszeres, húsos babról van szó, melyet a húson és babon kívül felhasznált fűszerek változatai szerint Dél- és Közép-Amerikában szerte ezerféleképpen készítenek. A következő változat különlegessége, hogy a szokásos csipetnyi cukor helyett itt határozott mennyiségű étcsokoládét használnak. A felhevített olajban a finomra vágott hagymát, szétnyomott fokhagymát a köménnyel és édesköménnyel üvegesre pirítjuk. Hozzákeverjük a paradicsompürét, és folytonosan kevergetve még egy kicsit sütjük. Hozzáadjuk a feldarabolt vagy szétnyomott paradicsomot, a leveskockát, fahéjat, sót, borsot, chiliport, az elmorzsolt szegfűszeget, a vizet, s miután összeforraltuk, a kockára vágott húst is beletesszük. Lassú tűzőn egy-másfél óra alatt készre pároljuk. A babot enyhén sós vízben külön főzzük meg, összekeverjük a kész hússal, a szétmorzsolt csokoládéval, és ugyancsak lassú tűzön még öt percig összesütjük.

The Mountain - 3D pólók