Babos burgonya recept

files/images/bab/bab.jpg
Hozzávalók

0,5 kg bab,
1 kg burgonya,
1 db babérlevél,
1 fej hagyma,
1 teáskanál só,
2 evőkanál liszt,
1 evőkanál olaj,
késhegynyi pirospaprika,
2 gerezd fokhagyma,
Vegeta.

Recept elkészítése:

A babot 10 órán át vízben áztatjuk, majd leszűrjük. A burgonyát meghámozzuk, félbe vágjuk és így karikázzuk fel. A hagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, és az olajon a babbal és burgonyával megpároljuk. Beletesszük a felvágott fokhagymát, megszórjuk liszttel és pirospaprikával, majd felöntjük kb. fél liter vízzel. Ízesítjük, és a babérlevéllel addig főzzük, míg a bab meg nem puhul. (Nem baj, ha a burgonya kicsit összetörik.) Tejföllel tálaljuk.

Receptek kategória: