Argentin rakott bab recept

Argentin rakott bab recept
Hozzávalók:

60 dkg darált marhahús,
30 dkg áztatott, száraz tarkabab,
1 felaprított nagy hagyma,
2 ek. zsír,
2 felaprított hegyes csípős paprika,
1 ek. paradicsompüré,
0,5 mk. szurokfű,
1 tk. apróra vágott petrezselyemzöld,
1 ek. citromlé,
só,
2 karikára vágott paradicsom,
6 szelet füstölt szalonna.

Elkészítés:

Főzzük meg a babot sós vízben. 1 ek. zsíron kevergetve pirítsuk 10 percig a húst, hagymát. A maradék zsírt, paradicsompürét, paprikát, szurokfüvet másik serpenyőben a paprika fonnyadásáig pirítsuk. Tűzálló edénybe tegyünk 1- 1 sor húst, babot, öntsük rá a mártás felét, szórjuk be petrezselyemmel. Így folytassuk, míg el nem fogy minden. Locsoljuk meg a tetejét citromlével, tegyünk rá szalonnaszeleteket. Közepes sütőben, lefedve 20-25 percig süssük, vagy míg a szalonna a tetején megsül.

The Mountain - 3D pólók