Tepertős pogácsa recept

Tepertős pogácsa recept
Hozzávalók 4 személyre:

3 dkg élesztő
2 dl tej
csipetnyi cukor
50 dkg liszt
1 dl tejföl
15 dkg margarin
1 kiskanál só
A nyújtáshoz:
liszt
25 dkg darált tepertő
őrölt bors
A megkenéshez egy tojás.

Elkészítés:

Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben futtasd fel. Eközben a lisztet szitáld át, add hozzá a tejfölt, a margarint, a sót, a felfuttatott élesztőt, és alaposan dolgozd ki. Lisztezett deszkán nyújtsd ujjnyi vastagra, kend rá a kétszer ledarált tepertőt. Hintsd meg őrölt borssal, és hajtogasd össze, majd lapítsd el. A hajtogatást még kétszer ismételd meg, közben mindig fél órát pihentetve. Végül nyújtsd jó kétujjnyi vastagra, lisztezett késsel rácsozd be, és egy közepes méretű pogácsaszaggatóval szúrd ki. Felvert tojással kend meg, és tepsire sorakoztatva, forró sütőbe téve, 200 fokon kb. 20 perc alatt süsd mosolygósra.

Kiemelt partnerünk