Aprósütemények képekkel

Vaníliás kifli recept

files/images/1-millio-menu/060.jpg

50 dkg liszt
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
25 dkg margarin
3 főtt tojás sárgája
2 tojás
1 citrom leve
A tetejére: kb. 10 dkg vaníliás porcukor.

4

A lisztet szitáld egy tálba. Add hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, az összetört főtt tojás sárgáját. A margarinnal, az egész tojásokkal és a citrom levével gyúrd össze.

Tepertős pogácsa recept

files/images/1-millio-menu/057.jpg

3 dkg élesztő
2 dl tej
csipetnyi cukor
50 dkg liszt
1 dl tejföl
15 dkg margarin
1 kiskanál só
A nyújtáshoz:
liszt
25 dkg darált tepertő
őrölt bors
A megkenéshez egy tojás.

4

Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben futtasd fel. Eközben a lisztet szitáld át, add hozzá a tejfölt, a margarint, a sót, a felfuttatott élesztőt, és alaposan dolgozd ki.

Szakállas pogácsa recept

files/images/1-millio-menu/054.jpg

18 dkg reszelt sajt
36 dkg vaj
6 ek. tej
3 tojássárgája
60 dkg liszt
só.

A tetejére:
3 tojásfehérje.

A töltelékhez:
20 dkg vaj
20 dkg krémsajt
3-4 ek. tejföl
só, szerecsendió
20-25 dkg reszelt sajt.

10

A vajat morzsold el a liszttel, majd a többi hozzávalóval dolgozd alaposan össze. Lisztezett deszkán nyújtsd 3-4 mm vastagra, és szúrj ki belőle kb. 3 cm átmérőjű kis korongokat.

Sós rúd recept

files/images/1-millio-menu/051.jpg

50 dkg liszt,
50 dkg túró,
1 tojás,
25 dkg zsír,
1 cs. sütőpor, só.

A tetejére:
1 tojás,
ízlés szerint szezámmag,
lenmag,
kömény.

6

A lisztet a zsírral morzsold el, majd a többi hozzávalóval alaposan dolgozd össze. Lisztezett deszkán nyújtsd 4-5 mm vastagra. Kend meg felvert tojással, vágd csíkokra.

Sajtos roló recept

files/images/1-millio-menu/048.jpg

1 csomag leveles vajastészta
1 tojás
só.

A töltelékhez:
8 dkg liszt
5 dl tej
2 tojás
8+15 dkg reszelt sajt
10 dkg vaj
őrölt bors.
reszelt szerecsendió.

4

A leveles tésztát nyújtsd 2-3 mm vastagra. Vágd kétujjnyi széles csíkokra. A tésztacsíkok egyik szélét kend meg felvert tojással, és fém sütőhengerekre vagy fakanálnyélre csavard fel.