Tökbélleves recept
Hozzávalók:
1 zsenge tők belső része,
2-2 szál sárgarépa és petrezselyem,
1 kis karalábé,
1 hagyma,
1 kk. ételízesítő,
só,
bors,
1 csokor petrezselyemzöld
Levesbetét:
1 doboz májkrém,
2 tojás,
só,
bors,
1 kk. pirospaprika,
zsemlemorzsa,
petrezselyemzöld.
Elkészítés:
A tök belsejét igyekezzünk 2 darabban kivenni. A többi hozzávalót apró kockára vagy gyufaszálformára vágjuk, csak a hagyma kerül egészben a levesbe. A tökbelet a zöldségekkel fazékba tesszük, felöntjük vízzel. Miután felfőtt, fűszerezzük, amikor megfőtt, óvatosan kivesszük belőle a tokbelet, ezt nem esszük meg. A levesbetét hozzávalóiból apró galuskákat szaggatunk a kész levesbe, melyben puhára főzzük Nem lesz tök íze!
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges