Spanyol fokhagymaleves recept

Recept elkészítése:

Spanyol fokhagymaleves recept

Hozzávalók:
1 zsemle,
4 gerezd fokhagyma,
4 evőkanál olívaolaj,
2 tojássárgája,
2 evőkanál borecet,
1 kis fürt nagy szemű, lehetőleg mag nélküli fehér szőlő,
kevés só.

Elkészítés:

      A zsemlét kis kockákra vágom, és ráöntök 1 dl vizet. Az olajat a tojás sárgákkal együtt turmixgépbe csorgatom, hozzáteszem a zúzott fokhagymát, a sót, az áztatott zsemlét (a vízzel együtt) és a borecetet. Addig keverem, amíg sűrű, egynemű massza lesz belőle. Ezután, annyi vizet öntök hozzá, hogy összesen, körülbelül 8 dl folyadékot kapjak. Tovább keverem egy percig. Előhűtött leveses csészékbe egy-egy jégkockát teszek, és a megmosott, leszemezett szőlőt elosztom, majd ráöntöm a levest. Azonnal fogyasztjuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: