Sajtos hagymaleves 2. recept

Recept elkészítése:

Sajtos hagymaleves 2. recept

Elkészítés:

      1 kg hagymát vékony karikákra szeletelünk. Vajon vagy olajon megpirítjuk, forró vízzel feleresztjük. A víz legyen valamivel több, mint amennyi levest szeretnénk készíteni. Negyed óráig főzzük, ízlés szerint megsózzuk, esetleg hozzátehetünk egy húsleveskockát. Míg a leves fő, zsúrkenyeret vékony szeletekre vágjuk. A levest levesszük a tűzről, rátesszük a kenyérszeleteket, amelyeket előzőleg vastagon meghintettünk reszelt sajttal. Az így elkészített levest forró sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a sajt meg nem olvad, és halványpiros réteggé nem sül a tetején.
Szépen lehet tálalni, ha személyenként külön-külön tűzálló tálkában vagy csészében készítjük el.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: