Póréhagymaleves palacsintával recept

Póréhagymaleves palacsintával recept

Hozzávalók:
3-4 szál póréhagyma,
4 nagyobb pityóka,
1 petrezselyemgyökér,
1 kisebb zeller,
1 murok,
1 liter tej,
1 tojás,
1 csésze liszt,
só,
1 csomó metélőhagyma.

Elkészítés:

      Tejben megfőzzük a megtisztított murkot, petrezselymet, zellert, leszűrjük, a levében megfőzzük a kockákra vágott krumplit és a póréhagyma karikára szeletelt fehér részét. Mikor a zöldség megpuhult, még hozzáadunk 5 dkg vajat és sózzuk, borsozzuk. Közben cukor nélküli híg palacsintát készítünk apróra vágott metélőhagymával, összegöngyöljük, kisujjnyi széles szeletekre metéljük, és tálaláskor a levesbe tesszük.

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk