Mogyorós tökleves recept

Recept elkészítése:

Mogyorós tökleves recept

Hozzávalók:
50 dkg hámozott, kimagozott spárgatök,
10 dkg zsenge, tisztított zöldborsó,
1 evőkanál pirított mogyoró,
5 dkg mogyoróvaj,
1 evőkanál paradicsompüré,
1 kisebb hagyma,
1 teáskanál frissen reszelt gyömbér,
csipetnyi szárított kakukkfű,
késhegynyi chilipor (édes vagy csípős pirospaprika),
2 l zöldségleves (leveskockából),
só,
frissen őrölt bors.

Elkészítés:

      Ehhez a leginkább Amerikában készített leveshez először keverjük össze a mogyoróvajat a paradicsompürével és fél liter levessel úgy, hogy a levest folytonos keverés közben lassanként adagoljuk hozzá, így sima keveréket kapunk. Tegyük fazékba, adjuk hozzá az egészen finomra vágott hagymát, a reszelt gyömbért, a chiliport és a többi levest. Forraljuk fel, majd kis lángon, lefedve főzzük húsz percig. Tegyük bele a meghámozott, kimagozott, kockára vágott tök felét, és főzzük újabb húsz percig. Ha kihűlt, turmixgépben készítsünk belőle pürét, töltsük vissza a főzőedénybe, adjuk hozzá a tök másik felét és a zöldborsót, sózzuk, borsozzuk, és nagyjából tíz perc alatt főzzük készre. Tálalásnál a tetejére szórjuk a pirított mogyorót.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: