Krémleves bébitökből recept

Recept elkészítése:

Krémleves bébitökből recept

Hozzávalók:
400 g bébi- v. spárgatök, héj és mag nélkül,
1 kis fej vöröshagyma,
1 evőkanál vaj vagy margarin,
5/8 I víz,
1 I húsalaplé,
1/8 I tejszín,
só,
cayenne-i bors,
4 evőkanál 20% zsírtartalmú tejföl.

Elkészítés:

      1. A bébi- vagy spárgatök húsát felkockázzuk. A hagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk. A vajat edényben felolvasztjuk, a hagymát üvegesre pároljuk benne.
2. A tök húsát hozzáadjuk, és vízzel feleresztjük. Hozzáadjuk a hús- alaplét is, majd a levest lefedve 15 percig csendesen főzzük.
3. A levest finomra pürésítjük, és tetszés szerint még szűrőn is átpasszírozzuk. Utána hozzáadjuk a tejszínt. Végül a levest sóval és egy kevés cayenne-i borssal fűszerezzük, majd újra felforraljuk.
4. A levest 4 tányérba merjük. 1-1 evőkanál tejfölt teszünk a tetejére, és késheggyel kissé megkeverjük. Azonnal tálaljuk.

Elkészítés ideje: 45perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: