Kókuszos tökleves recept

Recept elkészítése:

Kókuszos tökleves recept

Hozzávalók:
2 kg puha húsú tök,
só,
2 evőkanál cukor,
13 dkg újhagyma,
10 dkg cseresznyeparadicsom,
12 db garnélarák (feje és páncélja nélkül),
6 db kicsi tök a tálaláshoz,
4 dkg őrölt szezámmag,
4 dl nem édesített kókusztej,
6 dl narancslé,
1 csomó zöld koriander,
5 dkg friss dörzsölt gyömbér,
1 db kockákra vágott chilipaprika,
1 zöld citrom leve és finomra reszelt héja,
friss, őrölt szerecsendió,
1 evőkanál őrölt paprika.

Elkészítés:

      A tököt hasábokra vágjuk, magozzuk ki és hámozzuk meg. Sóval és cukorral egy lábasban keverjük össze, és az előmelegített sütőbe tesszük, és 200 °C-on 30-40 percig sütjük. Utána finoman keverjük püré állagúra. Az újhagymát vágjuk finom karikákra, valamint a paradicsomot felezzük, a garnélarákot kifejtjük páncéljából, és a húsát kikaparjuk.
A kicsi tökök tetejét vágjuk le és belezzük ki, majd a kivágott felületen keresztül a szezámot rakjuk bele. 10 percig 200 °C-on melegítsük. A pürét a kókusztejjel és a narancslével 5 percig főzzük. A korianderlevél egy részét vágjuk apróra. A gyömbért, a chilit, a citrom levét és héját a levesbe tesszük, sóval és szerecsendióval fűszerezzük.
A garnélát és az újhagymát hozzáadjuk, és levesszük a tűzhelyről. 3 percig hagyjuk állni, majd a koriandert és a paradicsomot adjuk hozzá. A tökbe téve tálaljuk, paprikával megszórjuk, és korianderrel díszítjük.

Elkészítés ideje: 70perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: