Hideg, kapros csillagtökleves recept

Recept elkészítése:

Hideg, kapros csillagtökleves recept

Hozzávalók:
1 közepes (kb. 40 dkg) csillagtök,
só,
diónyi vaj,
1 nagy csokor kapor,
1 evőkanál liszt vagy 1 púpozott kiskanál étkezési keményítő,
1 dl tejföl,
ecet.

Elkészítés:

      A csillagtököt félbevágjuk, magos belsejét kikaparjuk, majd húséból karalábévájóval kis gömböket formázunk. (Készíthetjük úgy is, hogy a csillagtököt meghámozzuk, és húsát másfél centis kockákra vágjuk.) A gömböket, illetve a kockákat 1,2 liter sós vízben puhára főzzük. Ezután a vajon a lisztet aranysárgára pirítjuk, az apróra vágott kaprot hozzáadjuk, majd egy kevés hidegvízzel elkeverjük, és a levest berántjuk. A tejfölt néhány kanálnyi levessel simára dolgozzuk, (ha étkezési keményítőt használunk, ebbe szórjuk) és ezt is beleöntjük. Még egyszer felforrósítjuk, ha kell utánasózzuk, és néhány csepp ecettel kellemesen pikánsra savanyítjuk. Jól kihűtjük, csak azután tálaljuk. Kitűnő üdítő leves meleg nyári napokon, de természetesen melegen is fogyasztható. aki szereti a krémleveseket, turmixolhatja, vagy szitán át is törheti.

Elkészítés ideje: 25perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: