Hideg fokhagymaleves 1. (Spanyol) recept

Hideg fokhagymaleves 1. (Spanyol) recept

Hozzávalók:
1 zsemle,
4 gerezd fokhagyma,
2 tojássárga,
4 evőkanál olívaolaj,
2 evőkanál borecet,
1 kis fürt nagyszemű fehér szőlő,
só (ízlés szerint).

Elkészítés:

      A zsemlét kockákra vágjuk és ráöntünk 1 dl vizet. Az olajat a tojássárgákkal turmixgépbe csorgatjuk, hozzátesszük a zúzott fokhagymát, a sót, az áztatott zsemlét, a borecetet és addig keverjük, amíg sűrű massza lesz belőle. Ez után apránként annyi vizet öntünk hozzá, hogy összesen kb. 8 deci folyadékot kapjunk, és tovább keverjük. Előhűtött leveses csészékbe téve, jégkockát teszünk bele és leszemezett, félbevágott, kimagozott valamint meghámozott szőlőszemekkel tálaljuk.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók