Hagymaleves sajtgombóccal recept

Recept elkészítése:

Hagymaleves sajtgombóccal recept

Hozzávalók:
2 nagy fej vöröshagyma,
2 evőkanál olaj,
3 evőkanál liszt,
2 húsleveskocka,
5 dkg reszelt sajt,
1 tojás,
1 dl tejföl,
1 nagy csokor petrezselyem,
só és törött fehér bors, ízlés szerint,
késhegynyi őrölt szerecsendió-virág.

Elkészítés:

      A vöröshagymát megtisztítjuk, és nagyon finomra vágjuk. A forró olajon sárgára fonnyasztjuk, majd megszórjuk 2 evőkanálnyi liszttel. Együtt pirítjuk néhány percig, ezután felengedjük kb. 1 liter vízzel. Beletesszük a húsleveskockákat, és a levest felforraljuk. Közben a tojást habosra verjük, hozzáadjuk a maradék lisztet, a reszelt sajtot, 1 evőkanál tejfölt, a törött borsot és a szerecsendió-virágot. Jól összedolgozzuk, majd vizes kézzel apró gombócokat formálunk belőle. A forrásban lévő levesbe belefőzzük a gombócokat, 10 percig kis lángon forraljuk, végül beleszórjuk a nagyon finomra vágott zöldpetrezselymet. A lángot eloltjuk, lefedve 10 percig állni hagyjuk, csak ezután tálaljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: