Hagymaleves római tálban recept

Recept elkészítése:

Hagymaleves római tálban recept

Hozzávalók:
50 dkg hagyma,
8 dkg vaj,
2 dl száraz fehérbor,
2 erőleveskocka,
3 szelet fehér kenyér,
20 dkg parmezán sajt,
2 evőkanál konyak,
só,
őrölt bors.

Elkészítés:

      Az előzőleg beáztatott római tálat a vaj egy részével kikenjük, és beletesszük a megtisztított, vékony karikára vágott hagymát. Sózzuk, borsozzuk, és a lefedet tálban kb. 30 percig pároljuk. Ez után levesszük a fedelét, beleöntjük a bort és jó egy liternyi vizet, amiben már előzőleg feloldottuk a húsleveskockát. A maradék vajban megpirítottuk a kenyérszeleteket, a leves felszínére fektetjük, rászórjuk a reszelt sajtot, és a tálat a sütőbe visszatolva fedő nélkül még 25 percig sütjük. Tálalás előtt konyakkal meglocsoljuk, meggyújtjuk, és lángolva tesszük az asztalra.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: