Francia fokhagymaleves 5. recept

Francia fokhagymaleves 5. recept

Hozzávalók:
2 szál póréhagyma,
4-5 gerezd fokhagyma,
30 dkg paradicsom,
2 nagy burgonya,
6 dkg olívaolaj (3 kanál),
egy csipetnyi sáfrány,
só,
bors,
egy teáskanálnyi oregánó,
1 l marhahúsleves (kockából),
pirítós kenyér (fehér kenyérből) + bedörzsöléshez fokhagyma (sok!).

Elkészítés:

      A póréhagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk. A paradicsom héját lehúzzuk (ha előtte forró vízbe mártjuk, könnyebben lejön) a húsát kisebb kockákra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk és szétnyomkodjuk, a burgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk.
Megfelelő nagyságú edényben felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a póréhagymát és a fokhagymát, hozzáadjuk a paradicsomot és a burgonyát, és ezeket rövid ideig tovább pirítjuk. Végül felöntjük a marhahúslevessel, jól fűszerezzük és kb. fél órán át, főzzük. Ez alatt megpirítjuk a fehér kenyérszeleteket, majd bedörzsöljük (jó vastagon) őket az elkapart fokhagymával. Ezt adjuk betétnek a nagyon forrón tálalt fokhagymaleveshez.
Ínycsiklandó fogás mindazoknak, akik szeretik a fokhagymát!

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók