Fokhagymakrém leves 2. recept

Fokhagymakrém leves 2. recept

Hozzávalók:
1 közepes vöröshagyma,
2 evőkanál vaj,
12 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál liszt,
háromnegyed liter húsleves, (kockából is készülhet),
2,5 dl tejszín,
4 szelet (egyenként 1 cm vastag) francia kenyér,
só,
frissen őrölt fekete bors,
frissen reszelt szerecsendió,
1 evőkanál citromlé,
2 evőkanál frissen reszelt ementáli sajt,
1 kiskanál oregánó.

Elkészítés:

      A hagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk. A vajat fazékban felolvasztjuk, majd a hagymát üvegesre sütjük. A fokhagyma héját lehántjuk, a gerezdeket hosszában négyfelé vágjuk, a hagymához adjuk, és rövid ideig együtt pároljuk.
A lisztet belekeverjük, és megvárjuk, míg aranyszínűre sül. A húslevest és a tejszínt beleöntjük, majd lefedve, közepes lángon 20 percig forraljuk.
A hagyományos vagy a grillsütőt 250 fokra előmelegítjük.
A franciakenyér-szeleteket megpirítjuk.
A levest teljesen simára turmixoljuk, és sóval, borssal, szerecsendióval, citromlével ízesítjük. Egy szitán keresztül négy tányérra töltjük. A kenyereket a leves tetejére tesszük, és sajttal megszórjuk. A sütőben (közepes fokozaton) vagy grillben aranysárgára sütjük. Tálalás előtt oregánóval megszórjuk.

vissza a főoldalra