Finom krémleves újhagymából recept

Recept elkészítése:

Finom krémleves újhagymából recept

Hozzávalók:
50 fehér újhagyma,
60 g vaj,
2,5 dl szárnyashúsleves,
0,6 dl száraz pezsgő,
50 g csiperkegomba,
só és bors,
1 szelet fehér kenyér,
1 dl tejszín.

Elkészítés:

      A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük, 20 g vajon megpároljuk, de nem hagyjuk, hogy elszíneződjön. Hozzáöntjük a levest és 0,4 dl pezsgőt. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, és a levesbe szórjuk. Sózzuk, borsozzuk, 10 percig főzzük. A kenyér héját levágjuk, belét felkockázzuk, 20 g vajon ropogósra pirítjuk, majd szűrőbe szedjük. Keményre verjük a tejszínt. A levest rúdmixerrel vagy turmixgéppel pépesítjük.
A levest megmelegítjük, 20 g vajjal felverjük, de nem főzzük. Hozzákeverjük a tejszínhabot, felhevítjük, beleöntjük a megmaradt pezsgőt, és ízesítjük.
Tálalás: A levest habosan, frissen előmelegített csészékbe töltjük, megszórjuk kenyérkockákkal.
Változatok: Egy kevés vajon megpároljuk 50-100 g paradicsomkockát, sózzuk, cukrozzuk, a gombához adjuk. Végül száraz vermuttal tesszük teljessé a leves ízét.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: