Belga hagymaleves - sörrel, sáfránnyal recept

Recept elkészítése:

Belga hagymaleves - sörrel, sáfránnyal recept

Hozzávalók:
80 g zsiradék,
800 g hagyma,
100 g Liszt,
1 l világos sör,
1/2 l húsleves (kockából),
4 cukkíni (uborka nagyságú),
150 g krumpli,
200 g hámozott paradicsom,
1 húsos zöldpaprika,
1 mk őrölt sáfrány,
só,
bors.

Elkészítés:

      A zsiradékon megfonnyasztjuk a megtisztított, vékonyan felkarikázott hagymát, megszórjuk liszttel, apránként felöntjük sörrel és a húslevessel, majd jól elkeverjük. Amikor forrni kezd, beletesszük a megtisztított, csíkokra, vagy kockára vágott zöldségféléket, és lassú tűzön, fedő alatt az egészet puhára főzzük, de a zöldségnek nem szabad szétfőnie! A főzés befejezése előtt 10 perccel, hozzáadjuk a felkarikázott paradicsomot és a sáfrányt, szükség szerint sózzuk, borsozzuk. Forrón tálaljuk. Pirított szemleszeleteket tálalhatunk mellé.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: