Recept elkészítése:
Tökfőzelék 4. recept
Hozzávalók:
1/2 kg gyalult tök,
1 csomag kapor,
só,
1 evőkanál ecet (10 %-os),
2 evőkanál liszt,
1 vöröshagyma,
zsiradék,
pirospaprika,
2 doboz tejföl.
Elkészítés:
A tököt sós, ecetes vízben az apróra vágott kaporral megfőzöm. Zsiradékon rántást készítek, nagyon apróra vágott vöröshagymát teszek bele, világossárgára sütöm. Ha kész félrehúzom, tetszés szerinti pirospaprikát teszek bele, majd tejföllel összekeverem. Hozzáteszek a főző léből, és berántom vele a főzeléket. Egy kávéskanál cukrot teszek még hozzá, és jól összeforralom. Ez hidegen is finom! Akárcsak a gyümölcslevesek.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges