Zöldséges sertésragu tésztaágyon recept

Recept elkészítése:

Zöldséges sertésragu tésztaágyon recept

Hozzávalók:
30 dkg kicsontozott sertéskaraj,
1 ek szójamártás,
1 ek édes vermut,
1 ek étkezési keményítő,
1 szál zeller,
1/2 sárgarépa,
6 brokkoli-rózsa,
6 karfiolrózsa,
1/2 kockákra vágott paradicsompaprika,
1 kicsi, félbevágott, felszeletelt vöröshagyma,
50 dkg laposmetélt,
só,
1/4 liter víz,
1/2 csirkeleveskocka,
1.5 kiskanál étkezési keményítő.

Elkészítés:

      A szójamártást, a vermuttal és a keményítővel összekeverjük. A húst darabokra vágjuk, és a szójás keverékbe forgatva 30 percig pároljuk. A zellert és a répát gyufaszálnyi darabokra aprítjuk, és a többi zöldfélével együtt az olaj egyharmadában 2 percig sütjük. Az edényből kivesszük, melegen tartjuk.
A húst a páclével együtt az olaj második harmadában erős lángon addig sütjük, amíg meg nem fehéredett, majd 1/4 liter vízzel összekevert keményítőt hozzáöntünk, a leveskockát belemorzsoljuk. Kevergetve addig forraljuk, amíg a leve be nem sűrűsödött, majd a zöldséget az edénybe visszarakjuk, elkeverjük. A metéltet sós vízben megfőzzük, alaposan lecsepegtetjük, majd az olajmaradékba forgatjuk, hogy jól bevonja. Forró tálra terítjük, a zöldséges húst ráhalmozzuk, és azonnal tálaljuk.
Megjegyzés: Az áll a kis cetlin, hogy 3 csirkemellből (szinte csak csirkehúst eszünk, nem egészségi okokból, hanem mert az ízlik), és 25 dkg széles metéltből készítettem. Igaz, hogy a hús - soknak, a tészta pedig, kevésnek tűnik az eredeti recepthez képest, de emlékeim szerint, így is elég nagy adag volt. A friss zöldségek helyett, egyszer kunsági zöldségkeverékkel készítettem, úgy is nagyon jó lett, abban karfiol, sárgarépa, borsó és paprika van. Vermut nincs otthon, kihagytam. Kínai főzőbor kellene, de nagyon drága és különben is mikor jutok el a Nagycsarnokba.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: