Sertésérmék édes-savanyú zöldséggel recept

Sertésérmék édes-savanyú zöldséggel recept

Hozzávalók:
4 dkg sertés szűzpecsenye,
2 gerezd fokhagyma,
csipetnyi cukor,
só,
késhegynyi gyömbérpor.

Körethez:
4 gerezd fokhagyma,
1 kis uborka,
2 közepes sárgarépa,
20 dkg gomba,
10 dkg zöldbab,
1 marék szójacsíra, (vagy káposzta),
4 ek méz,
4 ek cukor,
1 kk kukoricakeményítő,
1/2 dl borecet,
2 ek vaj,
2.5 dl húsleves,
só,
késhegynyi currypor.

Elkészítés:

      A szűzpecsenyét egy centi vastag szeletekre vágjuk, bedörzsöljük a zúzott fokhagymával, gyömbérrel, csipetnyi cukorral és a sóval, majd a hűtőben lefedve, egy éjszakán át, állni hagyjuk.
A körethez az uborkát félbehasítjuk, majd fél-karikára vágjuk. A gombát felszeleteljük, a sárgarépát is karikára vágjuk. A hagymát felaprítjuk és a vajon, üvegesre pároljuk. A zöldségeket hozzáadjuk, és a húslevessel, meg 1.5 dl vízzel felengedjük. Szójacsíra helyett akár egy marék nagyon vékonyra szelt káposztát is adhatunk hozzá, és az apróra vágott fokhagymával, a curryporral, a mézzel, a cukorral, az ecettel meg sóval ízesítjük. Addig főzzük, amíg a zöldség már majdnem puha, de kissé még ropogós. A kukoricakeményítőt egy kevés vízzel simára dolgozzuk, a zöldséget besűrítjük vele, és egy tálba halmozzuk.
A pácolt húsérméket olajban aranybarnára sütjük, és a zöldség köré rakva tálaljuk.

vissza a főoldalra

Ha nem akarod megnézni a világ legjobb illatgyertyáit, akkor ne kattints a képre!