Pikáns sertéstáskák recept

Recept elkészítése:

Pikáns sertéstáskák recept

Hozzávalók:
4 nagy szelet sertéscomb,
2 ek mustár,
só, bors,
1 ek currypor,
4 baconszalonna,
8 szelet szalámi,
4 szelet sonka,
3 ecetes uborka,
5 dkg olaj,
1 sárgarépa,
1 fej hagyma,
1 ek liszt,
marhahúsleves,
szójaszósz,
3 ek pecsenyelé, (lehet kockából készíteni).

Elkészítés:

      A hússzeletek mindkét oldalát bedörzsöljük a sóval, borssal, curryporral, bekenjük mustárral, beterítjük sonkával, szalonnával, szalámival, és a hosszúkás, vékony szeletekre vágott ecetes uborkával. A húst táskaszerűen összehajtjuk, és fogpiszkálóval összetűzzük, mindkét oldalát lisztbe nyomkodjuk, forró olajban mindkét oldalát szép pirosra sütjük, majd kivesszük a serpenyőből, és melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a hagymát, a reszelt sárgarépát és a lisztet, majd felöntjük marhahúslevessel és pecsenyelével, szójaszósszal, sóval, borssal ízesítjük, majd visszatesszük bele a hústáskákat, fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk, miközben még egy kevés levest utána önthetünk, ha szükséges. A szószt átszűrjük, és tálaláskor a húsra öntjük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: