Recept elkészítése:
Citromos-mézes csirke recept
Hozzávalók:
csirkecombok (6-8 db),
15 dkg margarin,
5-6 evőkanál méz,
1 citrom, só.
Elkészítés:
A csirkecombokat (szerintem abból a legjobb, de egyéb alkatrészekkel is lehet próbálkozni) besózzuk, és rövid ideig állni hagyjuk. Elhelyezzük a csirkedarabokat a tepsiben, 1/2 deci vizet öntünk alá, és lefóliázva 1/2 órát pároljuk. Közben felolvasztjuk a margarint, hozzáadjuk a mézet, és végül a citrom levét. A csirkéről levesszük a fóliát, ráöntjük a citromos-mézes mártást, és miközben szép pirosra sütjük (kb. 15 perc), a húsokat megforgatjuk, ill. locsolgatjuk.
Krumplipüré illik hozzá, amelyet szintén érdemes egy kicsit megöntözni a mézes szósszal.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges