Töltött tök palócosan recept

Recept elkészítése:

 Töltött tök palócosan recept

Hozzávalók:
1/2 kg tök,
60 dkg burgonya,
25 dkg juhtúró,
2 dl tejföl,
2 db tojás,
12 dkg füstölt szalonna,
5 dkg vaj,
1 csokor kapor,
fél citrom leve,
só.

Elkészítés:

      A tököt meghámozzuk, két végét levágjuk, magházát eltávolítjuk. Kétujjnyi széles karikákra vágjuk, és kivajazott sütőlemezen egymás mellé tesszük. A juhtúrót áttörjük, hozzákeverjük a tejföl felét, a tojásokat, a kevés vajban megfonnyasztott, apróra vágott kaprot, sóval ízesítjük. A tököt megtöltjük ezzel a masszával, a vékony szalonnaszeletekkel kívülről beborítjuk, és zsineggel rögzítjük. Középmeleg sütőben készre sütjük, a zsineget eltávolítjuk, és a tököt a szalonnával együtt felszeleteljük. A maradék tejfölbe kevés citromlevet és frissen vágott kaporlevelet keverünk. A kockára vágott főtt burgonyát kevés forró vajban megpirítjuk, ráöntjük a kapros tejfölt, jól átforrósítjuk, és a tököt ezzel a körettel kínáljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: