Töltött tök Margitka módra recept

Recept elkészítése:

 Töltött tök Margitka módra recept

Elkészítés:

      A meghámozott tököt kettévágod, a magokat a szokásos módon kikaparod, és a következő töltelékkel megtöltöd: 30 dkg darálthús, 1 fej apróra vágott vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, só, bors, pirospaprika, 1 tojás, 1 pohár tejföl, kb. 15 dkg reszelhető sajt. Az összes hozzávalót összedolgozod, és a kettévágott tök két felébe belesimítod. Kizsírozott tepsibe teszed a megtöltött tököt. A tejfölbe elkevered a reszelt sajt felét, és ráöntöd a tökre, a maradék sajtot pedig rászórod. Előmelegített sütőbe aranybarnára sütöd.
A tölteléket saját fantáziád szerint is összeállíthatod.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: