Töltött tök kaporszósszal recept

Recept elkészítése:

 Töltött tök kaporszósszal recept

Hozzávalók:
egy szélesebb tök,
darált sertéshús,
szalonna,
sajt (trappista vagy füstölt),
vöröshagyma,
fokhagyma,
tojás,
tejben áztatott zsemle,
fűszerek,
kapor.

Elkészítés:

      A darált húst, a tejben áztatott zsemlét, a reszelt vörös- és fokhagymát, fűszerekkel és tojással összekeverem (esetleg újra átdarálom. A tököt meghámozom, néhány vastagabb karikára vágom, a magját kiszedem. A közepéből ezután még kaparok egy kicsit, és ezt a húshoz adom, egy kevés őrölt kaporral együtt. Kiolajozok egy tepsit, beleteszem a tök karikákat, aminek a külső oldalát megszórom egy kis vegetával, az aljára vékony szalonnát teszek és beleteszem a közepébe a tölteléket. A tetejére szintén szalonnát rakok. Néhány szál egész kaprot teszek a tök karikák közé. Alufóliával lefedve párolom. Mikor puha a tök, akkor ezt leveszem róla, és sütöm, míg a hús pirosra nem pirul. Majd a tetejére teszek reszelt sajtot, és még egy kis ideig sütöm. A végén kaporszószt adok hozzá, és sültburgonyát. Kaporszósz Hozzávalók: kapor, tejszín, vöröshagyma, húsleveskocka, liszt, citromlé, cukor, bors Reszelt vöröshagymát olajon üvegesre sütöm, hozzáadom az apróra vágott kapor felét, kicsit átkeverem, hozzáadok egy húsleves kockát, kevés vizet, majd tejszínt. Kis főzés után liszttel behabarom, és hozzá adom a maradék kaprot, citromlevet, és kis cukrot.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: