Töltött tök 2. recept

Recept elkészítése:

 Töltött tök 2. recept

Hozzávalók:
1,5 kg-os spárgatök,
20 dkg pulykasonka (a kerek, mert olcsóbb),
4 db gomba,
2 db paradicsom,
vöröshagymakrém (sós),
2 gerezd szétpréselt fokhagyma,
0,5 l kefir,
1 tojás,
a lecsómaradék,
1 ek. olaj,
2 db hámozott, kis kockára vágott cukkíni (mert kevésnek bizonyult a töltelék)
1 cs. kapor,
25 dkg túró.

Elkészítés:

      A tököt meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, a magokat kikaparjuk, a külsejét kissé megsózzuk, az olajozott tepsibe fektetjük. A paradicsomok kivételével a többit összekeverjük, betöltjük a tökbe. Sütőben sütjük. Amikor már majdnem kész (kb. 1 óra az én sütőmben), a karikára vágott paradicsommal befedjük. Hideg tejföllel tálaljuk. Körítés hozzá ma egészségtelen puha fehérkenyér volt.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: