Töklecsó recept

 Töklecsó recept

Hozzávalók:
egy nagyobb fej hagyma,
kevés olaj vagy zsír,
2-3 kiskanál pirospaprika,
2-3 zöldpaprika,
1 nagyobb fej paradicsom,
1 kisebb jó gyenge tök,
só,
bors,
kis Erős Pista, ha a csípőset szereted.

Elkészítés:

      A tököt ugyanúgy kell legyalulni, mintha tökfőzeléket csinálnál. A hagymát apró kockákra vágod, olajon vagy zsíron szép pirosra pirítod, aztán jöhet a pirospaprika, zöldpaprika (ezt kicsit nagyobb csíkokra vagy karikákra vágod, mint a lecsóba szokás). Fedő alatt puhára párolod. Jöhet a tök, ezt is fedő alatt párolod egy 5-10 percig. Felfűszerezed ízlés szerint, és tovább párolod, amíg a tök, teljesen meg nem puhul. Végül beleteszed a paradicsomot, és még egy 5-7 percig együtt párolod.
Ha a tök túl sok lét engedett, akkor egy darabig fedő nélkül főzd tovább, így a felesleges lé elpárolog. Fontos, hogy sűrűbben kavargasd meg, mert hamarabb lekozmál, mint a paprika! Aki szereti a tojást, az üthet rá néhány tojást is (előtte persze jól verd fel a tojásokat). Illetve ha szereted a füstölt dolgokat, a hagyma előtt lehet egy kisapró kockákra szeletelt füstölt szalonnát vagy sonkát megpirítani, finom ízt ad.
Nagyon finom, kiadós vacsora.

vissza a főoldalra